• Neomylné pero

          • Dňa 25.4.2024 sa uskutočnilo školské kolo tradičnej súťaže Neomylné pero, ktorého sa zúčastnili žiaci 2. stupňa.

            Výhercovia :

            1. miesto: Viktória Horváthová z 5. A

            2. miesto: Valéria Polyáková z 9. A

            3. miesto: Dáša Balogová z 9. A

            PhDr. Rudolf Rusňák

          • Hviezdoslavov Kubín na I. stupni

          • Tak ako každý rok, aj tento rok sa uskutočnila na našej škole recitačná súťaž, pomenovaná po jednom z najväčších slovenských spisovateľov P. O. Hviezdoslavovi – Hviezdoslavov Kubín. Na súťaž sa pripravovali žiaci I. stupňa s triednymi učiteľmi. Pani učiteľky a pán učiteľ vybrali 16 detí od prvého až po štvrtý ročník. Deti sa na začiatku trošku popasovali s trémou, nakoniec nad ňou zvíťazili a predviedli krásne umelecké majstrovstvo. Každé dieťa malo obrovskú chuť vyhrať a ukázať, čo dokáže. Právom si zaslúžili pochvalu za snahu. Recitátori svojimi vyrovnanými výkonmi vytvorili v našej škole krásnu atmosféru a porota v zložení z pani zástupkyne Mgr. Kataríny Bernáthovej, PhDr. Andrei Klajberovej a Mgr. Henriety Holečko Szobóovej mali naozaj ťažké rozhodovanie. Víťazi boli ocenení vecnými cenami a diplomom, ktoré im odovzdala pani riaditeľka PaedDr. Monika Štrompová.

            Výsledky súťaže:

                      I. kategória                                                                 

                     1. miesto: Bianka Horváthová      1.B

                     2. miesto: Adriana Horváthová     1.A

                     II. kategória

                     1. miesto: Jenifer Horváthová      2.A

                     2. miesto: Justin Horváth             2.B

                     3. miesto: Carlos Žiga                  2.C

                     III. kategória

                     1. miesto: Tomas Horváth           3.B

                     2. miesto: Dorka Horváthová      4.A

                     3. miesto: Veronika Horváthová  3.B

             

            Poďakovanie patrí všetkým, ktorí sa do súťaže zapojili. Úspešným recitátorom srdečne gratulujeme a veríme, že sa v budúcnosti opäť stretneme na recitačnej súťaži.

            Mgr. Anna Kulíková

          • Deň Zeme v ŠT

          • Žiaci špeciálnych tried si pripomenuli tento sviatok uskutočnením akcie, ktorá bola zameraná na upratovanie nášho okolia školy a obce Drienovec. Každá trieda mala pridelený svoj úsek, na ktorom zbierala odpadky. Všetky vrecia s odpadom žiaci zhromaždili na školskom dvore. Žiaci sa pri tejto akcii aj odfotili. Akcia sa im veľmi páčila. Tohto roku odpadu nebolo až tak veľa ako po iné roky, to znamená, že  vzdelávanie žiakov v environmentálnej výchove má svoj význam. Žiaci výtvarne znázornili tento sviatok, kreslili výkresy na tému: „Deň Zeme“.

             

            Mgr. Magda Pelechová, PhD.

          • Deň narcisov

          • V mesiaci apríl sa uskutočnila beseda na tému : Narcis. Pripomenuli sme si touto aktivitou Deň narcisov.  Narcis je symbolom prejavu podpory, záujmu, solidarity, nádeje a spolupatričnosti s ľuďmi s onkologickou diagnózou. Ochorenie môže postihnúť kohokoľvek. S touto myšlienkou žiaci kreslili svoje výkresy.

            Mgr. Magda Pelechová, PhD.

          • „DEŇ ZEME“ – vyčistime si obec

          • „Deň Zeme“ je deň venovaný Zemi, ktorý sa každoročne koná 22. apríla. Ide o 54. ročník, kedy sa ľudia z celého sveta zapájajú do rôznych aktivít v oblasti ekológie. Zvýšiť povedomie o environmentálnych problémoch, ako sú zmena klímy, znečistenie ovzdušia, ochrana divočiny a ohrozených druhov, podpora ekologických a udržateľných aktivít, sú najhlavnejšie ciele tohto dňa.

            Pani učiteľka Mgr. Mária Šimková pripravila pre žiakov I. a II. stupňa rôzne aktivity. Na II. stupni sa aktivity realizovali na hodinách biológie, výtvarnej výchovy a techniky. Žiaci I. stupňa ich realizovali za pomoci svojich pani učiteliek.

            Ďalšou aktivitou bola tradičná celoškolská aktivita „Deň Zeme – vyčistime si obec“, do ktorej sa zapojili všetky triedy I. a II. stupňa našej ZŠ.

            Poďakovanie patrí všetkým učiteľom, ale hlavne žiakom, ktorí sa zapojili do akcií, ktoré pani učiteľka pripravila.

            Mgr. Mária Šimková – koordinátor ENV

          • Deň narcisov

          • Dňa 18.04.2024 sa celé Slovensko spomenulo na zákernú chorobu, s ktorou bojujú onkologický pacienti na celom svete. Každoročne na Slovensku pribúda okolo 35 000 nových pacientov s rakovinou. Celosvetovo je číslo oveľa väčšie. Tento deň je zameraný nie len na samotných pacientov, ale aj na ich rodiny, ktorí prechádzajú touto chorobou spoločne s milujúcim človekom. Liga proti rakovine vytvára finančnú zbierku, ktorej účelom je poskytnúť pomoc týmto ľuďom.

            Naša škola, rovnako, ako aj iné školy sa zapojili do tejto celosvetovej akcie. V tento deň sa učitelia, ako aj žiaci symbolicky obliekli do farieb narcisov. Žltá farba, či samotný narcis pripnutý na oblečenie znázorňuje súcit a podporu v boli proti tejto zákernej choroby. Motto Svetového dňa boja proti rakovine je: „My môžeme. Ja môžem.“ chce zdôrazniť, ako každý z nás má dôležitú úlohu v boji proti rakovine. A aj ako jednotlivci môžeme pomôcť.

            Mgr. Beatrix Komorová

          • S tabletmi to ide hravo

          •  

            Tak, ako je v dnešnej dobe dôležitý cudzí jazyk vo svete, obzvlášť angličtina, tak je dôležité vytvárať si k nemu pozitívny vzťah od ranného veku.

            Na našej škole sa snažíme výučbu cudzích jazykov nielen kvalitne vyučovať, ale aj spestriť vyučovacie hodiny rôznymi inovatívnymi metódami.

            Žiaci 4.A triedy sa o tom presvedčili. Celá ich hodina prebiehala v online priestore cez platformu „Kahoot“. Žiaci si mohli overiť doteraz nadobudnuté vedomosti z anglického jazyka cez rôzne testy, ktoré im pripravila pani učiteľka. Žiakom sa takéto opakovanie veľmi páčilo, keďže mali možnosť medzi sebou aj súťažiť, kto z nich skončí vrámci triedy ako prvý.

            Všetci pracovali s veľkou informatickou zručnosťou a dobrou orientáciou v online prostredí.

            Mgr. Tímea Parlag Župčánová

          • Čitateľská súťaž

          • Dňa 17. 04. 2024 sa na našej škole už tradične uskutočnila čitateľská súťaž pre žiakov I. stupňa. Z každej triedy sa zúčastnili 2 najlepší  žiaci  v čítaní.  Odborná porota : pani zástupkyňa Mgr. Katarína Bernáthová a pani učiteľka PhDr. Andrea Klajberová mali naozaj ťažkú úlohu - vybrať víťaza  z každého ročníka. Rozhodnutie bolo naozaj veľmi náročné, keďže všetci zúčastnení žiaci veľmi pekne čítali.

            Víťazi získali zaujímavé  ceny a samozrejme aj diplom. 

            Gratulujeme nasledovným víťazom:

            1. ročník    1. miesto Adriána Horváthová

            2. ročník    1. miesto Viktória Vološinová

                               2. miesto Milan Klempár

            3. ročník    1. miesto Sofia  Horváthová

            4. ročník    1. miesto Terézia Horváthová

            Mgr. Henrieta Holečko Szabóova

          • Ľudské práva a povinnosti

          • Naši žiaci boli súčasťou aktivít s občianským združením BAFF SA, pri trochu netypickom učení. Pomocou  hier  sa venovali ľudským právam. Cieľom bolo nachádzať súvislosti medzi ľudskými právami a bežným životom, práva a povinnosti v bežnom živote, deti a dohovor o právach dieťaťa.

          • Hviezdoslavov Kubín

          • Dňa 17.4.2024 sa uskutočnilo školské kolo Hviezdoslavovho Kubína, ktorého sa zúčastnili žiaci 2. stupňa. Prekvapením bolo dielo rómskych autorov a prednes v rómskom jazyku.

            Výhercovia :

            1. miesto: Sabrina Filková z 8. A,

            2. miesto: Rebeka Horváthová z 9. A

            3. miesto obsadil Dalibor Horváth zo 6. A triedy.

            Špeciálnu cenu poroty získala Džesika Gažiová zo 6. A triedy.

            PhDr. Rudolf Rusňák

          • Medzinárodný deň Rómov

          • Pri príležitosti osláv Dňa Rómov sa uskutočnil vedomostný kvíz na tému: História rómov. Kvízu sa zúčastnili dvaja žiaci z tried II.stupňa. Víťazom sa stali : 9.A Valéria Polyaková, Vanesa Rigová 2.miesto obsadili Kasandra Lukáčová a Dajana Vološinova a bronzoví boli Csemer Ľudovít a Viktória Horváthová.

            „História je matka múdrosti.“

                                        Vojtech Mihálik

            PhDr. Rudolf Rusňák

          • Hrôzy 2. svetovej vojny

          • „Na to, aby zlo zvíťazilo, stačí málo: aby dobrí ľudia nerobili nič.“ 

                                                                                                           (Edmund Burke)

             

            Dňa 17. 04. 2024 sa v rámci dejepisu uskutočnila interaktívna hodina pod názvom „Hrôzy 2. svetovej vojny“. Aktivita sa realizovala v triede 9. A a priblížila žiakom najtemnejšie obdobie našej histórie. Prvú časť hodiny tvorila prednáška, ktorá pozostávala z hrôz, ktoré boli páchané na vtedajšom židovskom obyvateľstve – perzekúcie, odňatie občianskych a ľudských práv, transporty, selekcia a koncentračné tábory. Hlavnou myšlienkou tejto aktivity bolo poukázať na to, že vojny prinášajú len zlo, a preto je potrebné byť voči každému tolerantný. V druhej časti vyučovacej hodiny si žiaci prostredníctvom skupinových aktivít overili, ako si poznatky a informácie z prednášky zapamätali. Víťaznú skupinu Japonsko tvorili žiaci Rudolf Lukáč a Štefan Rigó a Nemecko Valéria Polyáková a Vanessa Rigová, ktorí boli odmenení vecnými cenami. Na hodine boli prítomné aj pani učiteľky Ing. Henrieta Lenková a Mgr. Tímea Parlag Župčánová.                                        

            Mgr. Emil Takács

          • Alfiáda

          • Dňa 09. 04. 2024 sa uskutočnil I. ročník matematickej súťaže „Alfiáda“. Súťaže sa zúčastnili žiaci  5. ročníka. Žiaci vyskúšali písať test pomocou IKT. Test písali na tablete v programe Alf.  Súťaž sa uskutočnila v triede 5. A.  Víťazi dostali odmenu a diplom. Chcem sa poďakovať PaedDr. Monike Štrompovej za pomoc  s organizáciou matematickej súťaže.

             

            Víťazi:

            1. Viktória Horváthová
            2. Sofia Horváthová
            3. Ján Polyak

            Ing. Roman Hiľovský

          • Aktualizačné vzdelávanie učiteľov

          • Dňa 27. 03. 2024 sa pedagogickí zamestnanci školy ZŠ Drienovec oboznámili v rámci aktualizačného vzdelávania s programom Canva a tvorbou moderných pracovných listov pre žiakov.  

            Školenie viedla školská digitálna koordinátorka Ing. Henrieta Lenková. V krátkej prezentácii sa učitelia dozvedeli základné informácie o pôvode, histórii, využití a práci v Canve. Po úspešnej registrácii sa všetci učitelia prihlásili do programu, v ktorom získali základné zručnosti pri tvorbe vzdelávacích materiálov.  Vytvorili si vlastné pracovné listy a naučili sa využívať základné prvky programu ako sú dizajn, prvky a úpravu textov. Oboznámili sa s aplikáciami, ktoré program zahŕňa  a umožňuje využívať pri tvorbe materiálov. Naučili sa  orientovať v pracovnom prostredí Canvy.  

            Pre učiteľov bolo takéto praktické aktualizačné vzdelávanie veľkým prínosom a stretlo sa s pozitívnou spätnou väzbou. Všetci súhlasili s výhodami, ktoré Canva prináša. 

            Ing. Henrieta Lenková

  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje