• Výtvarná súťaž na 2. stupni ZŠ

          • Dňa 28. 06.2022 záverom školského roka sa realizovalo školské kolo výtvarnej súťaže s názvom Hurá prázdniny.

            Do súťaže sa mali zapojiť z každej triedy po dvaja žiaci a konkrétne to boli:

            5. ročník. Virgínia Horváthová, Bartolomej Horváth

            6. ročník: Dajana Vološinová

            7. ročník: Aneta Polyáková, Roberta Polyáková, Vanesa Rigová

            8. ročník: Alžbeta Lukáčová, Dženifera Horváthová, Viktor Balog

            9. ročník: Stanislav Lukáč, Adrián Zsiga – obaja diskvalifikovaní

            Žiaci  mohli tvoriť rôznymi technika na výkres formátu A4.

            Hodnotenie:

            1. miesto: Viktor Balog

            2. miesto: Dženifera Horváthová

            3. miesto: Vanesa Rigová

            Žiaci dostali za pekný výkon  diplomy a pekné vecné dary. Kresby účastníkov súťaže sú vystavené na školskom dvore a tiež viditeľné na školskej stránke.

             

            Zápisnicu zapísala:  Ing. Eva Parlagová

          • Drienovský slávik

          • Dňa 09.06.2022 sa uskutočnilo školské kolo hudobnej súťaže Drienovský slávik. Do súťaže sa zapojili triedy 5. A, 6. A, 7. A, 8. A, 9. A. Žiaci mali možnosť vybrať si z ľudovej piesne alebo populárnej piesne v jazyku podľa vlastného výberu. Z každej triedy bola povinná účasť aspoň jedného žiaka. Súťaže sa zúčastnili:

            5.A Bartolomej Horváth, Ľuboš Vološin, Jaroslav Vološin,

            1. miesto: 6.A Andrea Horváthová,

            Erika Lukáčová, Júlia Horváthová, Dajana Vološinová

            2. miesto: 7.A Rebeka Horváthová

            8.A Eugénia Rybárová

            3. miesto: 9.A Stanislav Lukáč

            Žiaci sa tešili ďakovným listom za účasť, diplomom a tiež hodnotným vecným darom od vedenia školy.

            Zápisnicu zapísala: Ing. Eva Parlagová

          • „Odpady – separovanie, recyklovanie a znečisťovanie prostredia“

          • V rámci environmentálnej výchovy sa žiaci zo špeciálnych tried zúčastnili besedy, ktorá sa uskutočnila v mesiaci jún.

            Na tému : „Odpady – separovanie, recyklovanie a znečisťovanie prostredia“ , žiaci riešili problematiku odpadov vlastnými názormi k tejto téme, ako by oni sami riešili otázku znečisťovania prostredia a tým zabránili rozširovaniu chorôb. Besedy sa zúčastnili žiaci špeciálnych tried. Všetci žiaci sa zapájali. Témy, ktoré sme preberali žiakov nútia zamýšľať sa nad domovom a jeho čistotou. Pomocou obrázkov znečisteného sídliska, sme sa snažili motivovať žiakov k zodpovednejšiemu prístupu k tejto problematike. Žiaci výtvarne znázornili separovanie odpadov, a z týchto výkresov sme vytvorili plagát. Deťom sa beseda veľmi páčila.

            Zapísala: Koordinátor environmentálnej výchovy : Mgr. Magda Pelechová, PhD.

          • Tanečná súťaž špeciálnych tried

          • Naši žiaci milujú tanec, hudbu a spev, a preto 23. 06. 2022 sme pre nich usporiadali tanečnú súťaž, kde každý žiak špeciálnyh tried dostal možnosť prezentovať svoju vášeň ku tancu.

            Každý zúčastnený súťaže si sám vybral hudbu, na ktorú zatancoval pripravenú tanečnú choreografiu.

            Porotu milo prepravila dvojica tanečníčok, ktorá sa precízne a svedomito na súťaž pripravila. Pred porotou predviedli perfektne nacvičenú a zvládnutú choreografiu, ktorú bravúrne zvládli.

            Po spoločnej diskusii sa členovia poroty vzájomne dohodli, že tentokrát udelia dve prvé ceny pre tanečníčky.

            Všetkým zúčastneným žiakom sdrdečne ďakujeme a víťazom blahoželáme.

            Víťazmi súťaže sa stali:

            1. Anna Horváthová a Andrea Horváthová

            2. Markus Horváth

            3. Adrián Horváth

             

            Zapísala: Mgr. Valéria Veresová

          • Výtvarná súťaž

          • Aj tento školský rok sme tradične ukončili očakávanou výtvarnou súťažou. Téma tohtoročnej súťaže bola „HURÁ PRÁZDNINY“ , ktorej sa žiaci nakoniec aj reálne dočkali. Zúčastnili sa jej žiaci a žiačky z I. stupňa od nultého po štvrtý ročník. Boli rozdelení do dvoch kategórií a víťazné tri miesta ohodnotené vecnými cenami. Porota v zložení z pani učiteliek Mgr. Tímei Župčánovej, Ing. Evy Parlagovej a pána učiteľa Mgr. Emila Takácsa mali pri výbere „najkrajších prázdnin“ naozaj ťažké rozhodovanie.

            Výhercom zagratulovala a odovzdala diplom pani riaditeľka Mgr. Katarína Bernáthová. Všetci súťažiaci boli odmenení sladkou odmenou.

             

            Zapísala: Ing. Henrieta Lenková

          • „Drogy ti ničia zdravie a život“

          • Zo všetkých strán na nás číha nebezpečenstvo, ktoré môže vážne ohroziť naše zdravie a spôsobovať rôzne ochorenia. Takýchto nebezpečenstiev je iste veľmi veľa a jedno z nich je v poslednej dobe priam hrozbou. Droga sa stala reálnym problémom našej spoločnosti. Doba, kedy sa pojem droga spájal len so západnými krajinami a u nás bol považovaný za niečo neskutočné alebo bol spájaný iba s alkoholom a tabakom, je už dávno preč. Do nášho života vstúpili ráznym krokom problémy spojené s tzv. tvrdými drogami.

            Žiaci 8. A triedy boli oboznámení s odchýlkami v správaní, prudkým poklesom záujmu o vzdelávanie, priateľov, blízke osoby, nevysvetliteľné zmeny nálad výbuchy hnevu. Videli odstrašujúce obrázky drogovo závislých ľudí a následkami závislosti a dopadom na ich životy.

             

            Zapísala: Ing. Henrieta Lenková – koordinátor drogovej prevencie

          • "Domáce násilie"

          • Cieľom besedy bolo informovať žiakov o problematike domáceho násilia, o jeho príčinách, ako aj o potrebe jeho zásadného odmietnutia. S násilníkom sa môže stretnúť každý z nás. Násilníkov nájdeme v každej sociálnej skupine. Na vzdelaní nezáleží, môže to byť človek, o ktorom by ste to v živote nepovedali. Ak chcete pochopiť osobnosť a myslenie násilníka, mali by ste zabudnúť na to, ako vidíte vzťahy a svet vy. Jeho presvedčenia o svete, vzťahoch, o druhých ľuďoch sú úplne iné ako u normálnych ľudí. Medzi hádkou a násilím je podstatný rozdiel. Pri hádke ide o konflikt dvoch osôb, ktoré sú približne rovnako silné. Ak je jedna osoba fyzicky silnejšia, ozbrojená alebo disponuje financiami, vzniká nebezpečenstvo, že silnejšia strana zneužije svoju prevahu. Vtedy sa hádka mení na násilie.

            Beseda sa uskutočnila v 5. A triede a väčšina žiakov priznala, že aj doma sa stretla s domácim násilím zo strany rodičov aj blízkych osôb. Poučili sa na týchto prípadoch a riešenie konfliktov treba riešiť nie agresívnym správaním, ale pozitívnym a priateľským prístupom.

             

            Zapísala: Ing. Henrieta Lenková – koordinátor drogovej prevencie

          • „Ako si neprehrať život“

          • Gambling je všeobecne spoločensky akceptovateľná a legálna „voľno-časová aktivita“ vo väčšine kultúr na svete. Vyžaduje finančné zdroje na hru, pričom výsledok hry nie je predvídateľný a je určovaný náhodne. Patologické hráčstvo (PH) môže teda veľmi zásadným a nepriaznivým spôsobom postihnúť jedinca, jeho rodinu, ale aj spoločnosť. Preto jeho včasná identifikácia a adekvátna liečba môžu obmedziť nepriaznivé a dlhotrvajúce následky. Prezentácia zameraná na tému „Moderné nelátkové závislosti“ medzi ktoré patria Gambling, Internet, televízia (telenovely), mobilománia, workoholizmus, shopoholizmus, vzťahové závisloti, ale aj poruchy prijímania potravy bola veľmi zaujímavá a pútavá u žiakov 9. A triedy.

             

            Zapísala: Ing. Henrieta Lenková – koordinátor drogovej prevencie

          • Ovocné šaláty

          • Posledný týždeň v škole sme mali zaujímavú akciu, ktorej predchádzala domáca úloha. Dievčatá z 5. A, 6. A a 7. A triedy mali nájsť pomocou internetu recepty na ovocné šaláty. Úlohou pani učiteľky Mgr. Márii Šimkovej bolo ovocie zaobstarať. No a potom si recepty dievčatá mohli vyskúšať a šalátiky vyrobiť. Spoločne sme sa podieľali na príprave ovocných dobrôt. Pri svojej práci boli dievčatá veľmi tvorivé. Ich ovocné šaláty naservírované v miskách a na tanieroch boli nielen zdravé, ale aj chutné.

            Pred samotnou realizáciou sme si zopakovali rôzne druhy ovocia formou obrázkov i priameho kontaktu s ovocím a nechýbala ani ochutnávka. Tak isto sme si pripomenuli, že jesť ovocie je zdravé, porozprávali sme sa, prečo by sme ovocie mali jesť a ako pomáha nášmu organizmu.

            Dievčatám sa táto akcia veľmi páčila a ovocné šaláty sme si vychutnali spoločne so spolužiakmi, nakoľko každej triede dievčatá osobne ponúkli svoje vlastnoručne vytvorené „zdravé ovocné kreácie“.

             

             

            Zapísala: Mgr. Mária Šimková – koordinátor ENV

          • „Spoznávaj krásy svojho okolia“

          • Našťastie patríme medzi školy, ktorá disponuje nádherným prostredím vo svojom okolí. Našou povinnosťou je, aby sme ju spoznávali a poznali druhy rastlín, živočíchov, ktoré okolo nás žijú a spoznávali samotnú prírodu nášho okolia

            Žiaci 5. A a 6. A triedy v rámci hodín biológie spoznávali rastliny vyskytujúce sa v našom okolí. Spoločne s pani učiteľkou Mgr. Máriou Šimkovou, vyučujúcou predmet biológia, sa rozhodli založiť si triedny herbár. Spoločne sa vybrali na vychádzku, kde mali žiaci možnosť si nazbierať rastliny, ktoré neskôr vylisovali, vysušili a lepili na výkres. Správne určili ich názov aj za pomoci pani učiteľky, zapisovali do tabuliek, kde samozrejme nechýbal ani dátum zberu a presná lokalita nálezu. Svoj herbár si dotvorili podľa vlastnej fantázie, ktorý si postupne budú ešte doplňovať. Herbár bude slúžiť žiakom na hodinách biológie.

            Žiaci 8. A a 9. A triedy taktiež spoznávali krásu nášho okolia a to konkrétne „Drienoveckú jaskyňu – Pitykó“. Táto jaskyňa, ktorá je pýchou nášho okolia, je pre ľudí nedostupná, môžeme obdivovať len jej vchod a krásnu prírodu v jeho okolí. Úlohou žiakov bolo zhotoviť projekt na danú raritu nášho okolia. Pani učiteľka pripravila krátku prezentáciu, ktorú si žiaci pozreli a dozvedeli sa z nej veľa zaujímavostí.

             

            Zapísala: Mgr. Mária Šimková – koordinátor ENV

          • Čitateľská súťaž na I. stupni ZŠ

          • Dňa 17.06.2022 sa na našej škole uskutočnila čitateľská súťaž pre žiakov I. stupňa. Z každého ročníka od 0. až po 4.  sa  zúčastnili 4 žiaci. Odborná porota v zložení Mgr. Katarína Bernáthová, Mgr. Jana Zubrická a Mgr. Bianka Szirotnyák vybrala jedného víťaza z každého ročníka. Víťazi získali krásne ceny a samozrejme aj diplom.

             Gratulujeme nasledovným víťazom:

            0.      ročník - Justin Horváth z  0.B

            1.      ročník -Tomas Horváth z 1. B

            2.      ročník - Justin Horváth z 2. A

            3.      ročník - Viktória Horváthová z 3. B

            4.      ročník - Andrea Lukáčova zo 4. A .

             

            Zapísala: Henrieta Holečko Szabóová

          • Matematický klokan

          • Matematický klokan je najväčšia medzinárodná matematická súťaž na svete.
            Súťaž sa konala  11. apríla 2022. Súťaže sa zúčastnilo 13 žiakov našej školy. Žiaci boli rozdelení do dvoch skupín. Prvú skupinu tvorili žiaci 1. ročníka a druhú skupinu tvorili  žiaci 2. - 9. ročníka. Žiaci 1. ročníka ZŠ riešili 12 úloh, žiaci 2. – 4. ročníka riešili 18 úloh, žiaci 5. - 9. ročníka riešili 24 úloh. Na vypracovanie testu mali súťažiaci I. stupňa ZŠ 45 minút, ostatní 60 minút. Vyhodnotenie súťaže sa vykonalo v júni. Školským šampiónom sa stal Adrián Zsiga, pretože predbehol viac ako 93% súťažiacich vo svojej kategórii a skončil na 26 mieste.

            Najúspešnejší riešiteľ z našej školy:

            Adrián Zsiga 9. A

            Najúspešnejší riešiteľ z I. stupňa ZŠ:

            Damián Vološin z 2. A

             

            Zapísal: Ing. Roman Hiľovský                                                               

          • Recitačná súťaž Hviezdoslavov Kubín

          • Dňa 16. júna 2022 sa na našej škole už tradične uskutočnila recitačná súťaž Hviezdoslavov Kubín. Svoje recitačné schopnosti predviedli žiaci prvého stupňa, od nultých ročníkov po štvrtý. I. kategóriu tvorili žiaci prvých ročníkov a druhého ročníka, II. kategóriu žiaci tretích ročníkov a štvrtého ročníka. Naši najmenší boli odmenení za účasť, aby sa do nasledujúcich rokov správne namotivovali: Jenifer Horváthová 0. A, Eduard Csemer 0. A, Justin Horváth 0. B, Mariana Baloghová 0. B.

            Žiaci boli naozaj veľmi usilovní a pre porotu bolo veľmi ťažké rozhodnúť o víťazovi. Nakoniec sa rozhodli nasledovne:

            1. kategória:
            1. miesto: Alžbeta Horváthová 2. A
            2. miesto: Tomas Horváth 1. B
            3. miesto: Marián Horváth 1. A

             

            1. kategória
            1. miesto: Džesika Gažiová 4. A
            2. miesto: Zuzana Vološinová 3. A
            3. miesto: Jozefína Horváthová 3. A

            Gratulujeme.

            Zapísala: Mgr. Kristína Kubinyiová

          • Účelové cvičenia a didaktické hry

          • Účelové cvičenie a didaktické hry sa uskutočnili dňa 10. 06. 2022. Boli zamerané na preverenie teoretických vedomostí, praktických návykov a postojov žiakov našej školy, ktoré môžu využiť pri riešení  mimoriadnych situácií v oblasti civilnej ochrany, pri pohybe a pobyte v prírode, v cestnej premávke. Cieľom bolo aplikovať teoretické poznatky zdravotníckej prípravy do praxe a vychovávať k ochrane prírody, rozvíjať telesnú zdatnosť, vytrvalosť a učiť žiakov riešiť vzniknuté situácie s pokojom a rozvahou. 

            Účelové cvičenie a didaktické hry sa začali vyhlásením varovného poplachu riaditeľkou školy, ktorá nariadila okamžitú evakuáciu žiakov na školský dvor. Po kontrole budov a počtu žiakov poriadkovou hliadkou sme sa presunuli na bezpečné miesto. Plán účelového cvičenia a didaktických hier vypracovala vedúca účelového cvičenia a didaktických hier PhDr. Andrea Klajberová spolu s vedúcimi jednotlivých stanovíšť.

            Témy na jednotlivých stanovištiach boli nasledovné: civilná ochrana, pohyb a pobyt v prírode, ochrana prírody, zdravotná výchova a dopravná výchova.

            Žiaci sa presúvali z jednotlivého stanovišťa do druhého, odpovedali na vopred pripravené a prebraté otázky, vykonávali jednotlivé praktické úlohy. Žiaci si určili vedúceho skupiny, ktorý mal pri sebe štartovný lístok. Vedúci stanovíšť zapisovali absolvovanie úloh a svojím podpisom potvrdzovali ich prítomnosť. Po absolvovaní jednotlivých stanovíšť sa vykonala kontrola počtu žiakov a pomôcok poriadkovou hliadkou a vyhodnotenie, kde vedúci jednotlivých stanovíšť hodnotili vedomosti, zručnosti, šikovnosť žiakov. Vedúca účelového cvičenia a didaktických hier sa poďakovala žiakom, vedúcim jednotlivých stanovíšť a tiež učiteľom, ktorí vykonávali dozor a koordinovali žiakov.

             

            Vypracovala: PhDr. Andrea Klajberová

          • Účelové cvičenie špeciálnych tried

          • Dňa 10. 06. 2022 sa uskutočnilo účelové cvičenie pre žiakov špeciálnych tried ZŠ Drienovec. Teoretická príprava sa uskutočnila deň predtým na troch vyučovacích hodinách.

            Cieľom účelového cvičenia realizovaného bolo preveriť teoretické vedomosti, praktické návyky a postoje žiakov našej školy v oblasti riešenia mimoriadnych udalostí.

            Účelové cvičenie sa začalo vyhlásením varovného poplachu pani učiteľky Mgr. Gabriely Jozsovej, ktorá nariadila okamžitú evakuáciu žiakov na školský dvor. Všetci žiaci pod vedením triednych učiteľov sa presunuli na školský dvor do bezpečnej zóny. Poriadková hliadka pedagogická asistentka Eva Vislayová previedla kontrolu školy a počtu žiakov. Na školskom dvore boli pripravené stanovištia – civilná ochrana, pohyb a pobyt v prírode, ochrana prírody, zdravotná príprava a dopravná výchova. Žiaci sa presúvali z jedného stanovišťa na druhé, odpovedali na vopred pripravené otázky a vykonávali praktické úlohy. Po splnení všetkých úloh sa konalo vyhodnotenie účelového cvičenia.

            Na záver sa vedúca účelového cvičenia Ing. Lívia Tóthová poďakovala žiakom aj učiteľom za účasť a ukončila účelové cvičenie.

             

            Zapísala: Ing. Lívia Tóthová – vedúca ÚČ

          • Deň detí

          • Dňa 3. júna 2022 za krásneho slnečného počasia medzinárodný Deň detí oslávili naši žiaci v priestoroch školy. Popoludnie bolo venované žiakom z prvého stupňa, ale aj niektorým žiakom z druhého stupňa. Na multifunkčnom ihrisku hrala hudba, kde si mohli zatancovať, no najviac ich lákali nafukovacie atrakcie ako nafukovací hrad a obrovská nafukovacia šmýkačka. Odmenou pre nich bola cukrová vata, ktorú pripravovali priamo na školskom dvore.  Deti aj učitelia si toto popoludnie plnohodnotne užili a domov každý odchádzal unavení, no s novými nezabudnuteľnými zážitkami. Poďakovanie patrí vedeniu školy a všetkým učiteľom, ktorí sa zapojili do príprav tohto skvelého dňa.

            Zapísala: Mgr. Kristína Kubinyiová

          • Beseda - Negatívne vplyvy ohrozujúce zdravie a život plodu

          • Mama je vždy začiatok. Ona je stelesnením toho, ako sa veci začínajú.“                               

                                                                                                                       Amy Tan

             

            To, že drogy (alkohol, fajčenie, iné drogové závislosti) sú zdraviu škodlivé, je známa vec. To isté platí aj v tehotenstve, len s tým rozdielom, že žena už nie je zodpovedná len sama za seba, ale aj nenarodené dieťa. Ak ohrozuje seba, ohrozuje tým aj plod, ktorý nosí pod srdcom. Medzi negatívne vplyvy ohrozujúce nenarodené dieťa nepatria len drogy, o ktorých sa hovorí najčastejšie, ale aj stres, nesprávna výživa a rizikový spôsob života.

            Vzhľadom na aktuálnosť a dôležitosť tejto tematiky, bola dňa 02. 06. 2022 zrealizovaná beseda so žiačkami 9. A triedy na tému: „Negatívne vplyvy ohrozujúce zdravie a život plodu – drogy (alkohol, fajčenie, ďalšie drogové závislosti), stres, nesprávna výživa, rizikový spôsob života.“ Besedu zrealizovala Mgr. Jana Zubrická (koordinátorka VMR).                                     

            Zapísala: Mgr. Jana Zubrická – koordinátor VMR

          • Spevácka súťaž žiakov ŠT

          • Dňa 31.05.2022 sa uskutočnila spevácka súťaž v triedach ŠT. Muzikálnosť rómskych žiakov je až obdivuhodná. „Tanec a spev to je náš život“,  hovoria naši žiaci. Do súťaže sa zapojili žiaci zo všetkých špeciálnych tried.

            1. miesto získal Ondrej Cifra z 9.B
            2. miesto získala Valéria Horváthová zo 6.B
            3. miesto získal Markus Horváth zo 6.B

            Súťaž sa žiakom veľmi páčila.
             

            Zapísala: Mgr. Magda Pelechová, PhD.

          • English is easy

          • Dňa 31.05.2022 sa uskutočnila súťaž z anglického jazyka „English is easy“ pre žiakov II. stupňa. U žiakov sa overovali ich vedomosti z gramatiky, čítania s porozumením a zo slovnej zásoby. Triedy, ktoré sa umiestnili na prvých troch miestach získali aj vecné ceny.

            Zoznam víťazov :

            1. miesto – trieda 6.A – Sabrina Fiľková, Andrea Hováthová, Štefánia Horváthová
            2. miesto – trieda 9.A – Edmond Čimpoješ, Imrich Horváth, Adrián Zsiga
            3. miesto – trieda 8.A – Bianka Aduová, Viktor Balog, Eugénia Rybárová

            Zapísala: Mgr. Tímea Župčánová, učiteľka ANJ

          • Svetový deň bez tabaku

          • 31. máj - tento deň bol vyhlásený Svetovou zdravotníckou organizáciou za Svetový deň bez tabaku (World No Tobacco Day). Zmyslom 31. mája je zlepšiť informovanie o nepriaznivých zdravotných následkoch fajčenia v mladom veku a podporiť všetky aktivity a chrániť deti a mládež pred aktívnym, ale aj pasívnym fajčením. Pomocou zaujímavých kresieb aj žiaci špeciálnych tried základnej školy vyjadrili svoj názor na škodlivosť fajčenia.

            Zapísala: Ing. Lívia Tóthová - koordinátor prevencie drogových závislostí                                                                         

    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje