• „DEŇ ZEME“ – vyčistime si obec

          • 22. apríl - Deň Zeme 22. apríl - Deň ZemeDeň Zeme“ je deň venovaný našej Zemi, ktorý sa každoročne koná 22. apríla. V tento deň sa na celom svete konajú rôzne podujatia, ktorých cieľom je pripomenúť si krehkosť našej planéty. Pri príležitosti „Dňa Zeme“ sa aj na našej škole uskutočnili rôzne aktivity, ktoré nás upozornili na dôležitosť ochrany životného prostredia a celého ekosystému.

            Aktivity pripravila pani učiteľka Mgr. Mária Šimková, ktoré realizovala v rámci hodín biológie, výtvarnej výchovy a techniky. Žiaci 5. A, 7. A, 8. A a 9. A pracovali s pracovnými listami, zhotovovali projekty na danú tému, maľovali, kreslili, strihali, lepili, žiačky 7. A triedy sadili kvety, ktoré nám budú skrášľovať parapety. Ďalšiu aktivitu, ktorú pani učiteľka pripravila, bola tradičná školská akcia „Deň Zeme – vyčistime si obec“, do ktorého sa zapojili všetky triedy I. a II. stupňa našej ZŠ.

            Žiaci svojou pracovitosťou  a snahou takto pomohli k väčšej čistote v našej obci. Ako každý rok, tak aj teraz vyzbierali mnoho odpadkov.

            Poďakovanie patrí všetkým učiteľom, ale hlavne žiakom, ktorí sa zapojili do akcií, ktoré pani učiteľka pripravila.

             

             

            Fotografie z tejto akcie nájdete vo fotoalbume Deň Zeme 2023.

            Mgr. Mária Šimková – koordinátor ENV

          • Digitálny žiak

          • Novinky | Základná škola Eugena RuffinyhoMinisterstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR zverejnilo informácie o novom projekte Národnej koalície pre digitálne zručnosti a povolania SR známom ako "Digitálny žiak", ktorého cieľom je podpora rozvoja digitálnych zručností prostredníctvom podpory nákupu digitálneho vybavenia. Výška príspevku na jedného žiaka je 350 €. Uplatnenie digitálneho príspevku a zakúpenie konkrétneho digitálneho zariadenia bude možné len u zazmluvnených predajcoch. Zariadenia, ktoré je možné zakúpiť s použitím príspevku, sú primárne určené na vzdelávanie, a preto musia spĺňať konkrétne parametre.

             

            Na príspevok majú nárok:

            • žiaci, ktorí sú členmi domácnosti v hmotnej núdzi (príjem členov domácnosti nedosahuje sumy životného minima)
            • žiaci, ktorí majú vyjadrenie zariadenia poradenstva a prevencie o tom, že ich špeciálne výchovno-vzdelávacie potreby vyplývajú z ich vývinu v sociálne znevýhodnenom prostredí
            • žiaci, ktorí sú členmi domácností, ktoré neprekračujú 60% mediánu príjmu (na základe potvrdenia o výške príjmu,  napr. potvrdenie o nezamestnanej osobe)

            Všetky informácie o projekte nájdete zverejnené na stránke:

            https://digitalnyziak.sk

            Podmienkou pre získanie príspevku je vyplnenie registračného formulára. Postup nájdete tu:

            https://digitalnyziak.sk/rodicia/

            Odpovede na najčastejšie kladené otázky nájdete tu:

            https://digitalnyziak.sk/casto-kladene-otazky/

          • Oslava svetového Dňa Zeme

          • Deň zeme: čo môžeme urobiť pre životné prostredie | Naureus | Naureus.sk Žiaci špeciálnych tried si pripomenuli tento sviatok uskutočnením akcie, ktorá bola zameraná na upratovanie nášho okolia školy a obce Drienovec. Každá trieda mala pridelený svoj úsek, na ktorom zbierala odpadky. Všetky vrecia s odpadom žiaci zhromaždili na školskom dvore. Žiaci sa pri tejto akcii aj odfotili. Akcia sa im veľmi páčila. Tohto roku odpadu nebolo až tak veľa ako po iné roky, to znamená, že  vzdelávanie žiakov v environmentálnej výchove má svoj význam. Žiaci výtvarne znázornili tento sviatok, kreslili výkresy na tému: „Deň Zeme“.

             

            Fotky z tejto akcie nájdete vo fotoalbume s názvom Deň ZEME 2023.

            Mgr. Magda Pelechová, PhD. - koordinátor pre environmentálnu výchovu, ŠT ZŠ

          • Hviezdoslavov Kubín

          • Naša škola má za sebou ďalšie krásne podujatie. Dňa 26. apríla 2023 sa konalo školské kolo súťaže v umeleckom prednese Hviezdoslavov Kubín, v ktorom sme mali možnosť vypočuť si prednesy a recitácie žiakov prvého stupňa. Boli vytvorené 4 kategórie, kde I. kategóriu tvorili prváci, II. druháci, III. tretiaci a IV. štvrtáci. Bolo naozaj veľmi ťažké rozhodnúť o víťazovi, najradšej by pani učiteľky ocenili každého jedného žiaka. Ale zvíťaziť nemôže každý, tak sa rozhodlo nasledovne:

            I. kategória                                                                 

            1. miesto: Justin Horváth 1. B

            2. miesto: Fernando Vološin 1. A

            3. miesto: Radko Mata 1. C

            II. kategória

            1. miesto: Tomas Horváth 2. B

            2. miesto: Sandra Balogová 2. A

            III. kategória

            1. miesto: Dorka Horváthová 3. A

            IV. kategória

            1. miesto: Veronika Vološinová 4. A

            2. miesto: Ľudovít Csemer 4. B

             

            Tým, ktorí získali krásne ocenenia srdečne gratulujeme a všetkým recitátorom ďakujeme za pekný zážitok pri ich prednese.

            Fotky z tejto súťaže si môžete pozrieť vo fotoalbume Hviezdoslavov Kubín 2023

            Mgr. Kristína Kubinyiová

          • Deň narcisov

          • Deň narcisov – 07.04. 2017 | Obec Závod

            Narcis je symbolom prejavu podpory, záujmu, solidarity, nádeje a spolupatričnosti s ľuďmi s onkologickou diagnózou. Ochorenie môže postihnúť kohokoľvek. S touto myšlienkou žiaci kreslili svoje výkresy. Žiakom sa táto aktivita veľmi páčila.

            V mesiaci apríl si žiaci ŠT pripomenuli Deň narcisov kreslením výkresov na tému: Narcis.

             

             

             

             

            Mgr. Magda Pelechová, PhD.

          • Priebeh gravidity

          • Pre žiačky 8. A a 8. B triedy, bola v dňoch 17. 04. - 18. 04. 2023 pripravená beseda pod názvom „10 lunárnych mesiacov – priebeh gravidity.“  Beseda bola zameraná na poukázanie toho, čo môžeme ovplyvniť zdravý spôsob života a toho, čo nemôžeme ovplyvniť počas tehotenstva ako napríklad dedičnosť a pohlavie. Cieľom bolo zdôrazniť dôležitosť starostlivosti o fyzické aj duševné zdravie počas tehotenstva pre optimálny fyzický a duševný vývin dieťaťa. Pre žiačky bola táto téma veľmi poučná.

              

            Mgr. Jana Zubrická – koordinátor VMR

          • Zápis do 1. ročníka

          •  ​​​​​​​

             

            Zápis do 1. ročníka ZŠ pre šk. rok 2021/2022 

            ​​​​​​Zápis do 1. ročníka v našej základnej škole na školský rok 2023/2024 sa uskutočnil dňa 17. 04. 2023 za prítomnosti predškolákov. Rodičia boli informovaní o zápise formou obecného rozhlasu a cez internetovú stránku školy. Mali sme k dispozícii aj plagát na úradnej tabuli obce, ako aj na bránach oboch budov základnej školy. Keďže rodičia nemali možnosť zapísať svoje dieťa elektronicky, zápis sa konal osobne v priestore základnej školy.

            Zapísaných bolo 33 predškolákov za prítomnosti pani riaditeľky PaedDr. Moniky Štrompovej, poverenej zástupkyne školy Mgr. Kataríny Bernáthovej a pani učiteľky PhDr. Andrey Klajberovej. Niektorí predškoláci v priebehu mesiaci máj – jún budú vyšetrení pre odklad povinnej školskej dochádzky. Zapísaní predškoláci dostali malú pozornosť, ceruzku a omaľovánku, ktorým sa veľmi potešili.

            Rozhodnutia o prijatí/neprijatí dieťaťa na základné vzdelávanie do základnej školy budú vydané do 15. júna 2023.

            PaedDr. Monika Štrompová - riaditeľka školy

          • Deň Otvorených Dverí

          • Dňa 14. 04. 2023 prišli budúci prváci – žiaci Materskej školy Drienovec v sprievode svojich učiteliek do našej školy. Ukázali sme im priestory školy, ktorú budú od septembra navštevovať. Boli pre nich pripravené rôzne aktivity. V jednotlivých triedach boli vystavené učebné pomôcky slúžiace k výučbe. Predškoláci si mohli vyskúšať hudobné nástroje a zaspievať si pesničky. Spoznali informatickú učebňu, kde si žiaci vyskúšali  prácu na počítačoch. V ďalšej učebni ich čakali didaktické pomôcky z hodín prírodovedy a biológie, kde im pani učiteľky ukázali vnútornú stavbu nášho tela a zloženie prírody. Mali možnosť vymaľovať si omaľovánku. Prehliadka pokračovala návštevou multifunkčného ihriska, kde s radosťou skákali na trampolíne, zacvičili si a zahrali aj futbal. Predškoláci zasadli aj do lavíc medzi  starších spolužiakov a nahliadli do priebehu vyučovania. Záverečné maľovanie na tvár sa stretlo s veľkým ohlasom. Prehliadka sa ukončila spomienkovým fotením, po ktorom si šikovní predškoláci odnášali domov okrem nových zážitkov aj sladkú odmenu a malý darček. Dúfame, že sa u nás všetkým páčilo a tešíme sa na stretnutie pri zápise do 1. ročníka dňa 17. 04. 2023.

            Veľké ĎAKUJEM patrí pani učiteľkám a učiteľom, ktorí obetovali svoj čas a pripravili si pre predškolákov rôzne zaujímavé aktivity. Radosť spolupracovať s takým tvorivým kolektívom.

            Fotky z tejto akcie nájdete vo fotoalbume DOD 2023.

            PaedDr. Monika Štrompová – riaditeľka školy

          • Sila je v nás

          • V priebehu prvého aprílového týždňa sa konal 8. ročník v tlaku na lavičke pre chlapcov.  Súťaže sa zúčastnili vybraní žiaci z 5. až 9. ročníka špeciálnych tried. Súťažiaci boli rozdelení do dvoch  skupín. Prvú skupinu tvorili chlapci z 5. až 6. ročníka a druhú skupinu tvorili žiaci zo 7. až 9. ročníka. V prvej skupine chlapci  cvičili  s činkou o hmotnosti  20 kg a v druhej skupine chlapci  cvičili  s činkou o hmotnosti  30 kg. Súťažiaci mali za úlohu zdvihnúť činku v tlaku na lavičke čo najviac krát. Súťaž sa konala v posilňovni v hornej budove ZŠ.

             

            Víťazi  v kategórií  5. až 6. ročníka:

            1. Erik Balog 6. B
            2. Adrián Horváth 6. B
            3. Adrián Horváth 5. B

            Víťazi  v kategórií  7. až 9. ročníka:

            1. Erik Horváth 8. B
            2.  Adrián Horváth 9. C
            3. Radoslav Žiga 7. B

            Ing. Roman Hiľovský - športový koordinátor

          • SELFIE

          •  

            SELFIE je bezplatný prispôsobiteľný nástroj, ktorý školám pomáha uvažovať o tom, ako využívajú digitálne technológie pri vzdelávaní. Pomocou SELFIE môžu školy získať obraz o svojej situácii a vypracovať akčný plán na posilnenie svojich digitálnych kapacít. V marci 2023 sme aj my na našej škole prvýkrát zhromaždili pod vedením koordinátorky digitalizácie tieto informácie, aby nás upozornili na to, čo funguje dobre, kde sú potrebné zlepšenia a aké by mali byť priority. Do zberu údajov sa zapojili nielen učitelia a vedenie školy, ale aj všetci žiaci  tretieho až deviateho ročníka.

          • Veľkonočná WocaBee súťaž

          • ​​​​​Žiaci vybraných ročníkov sa zapojili do veľkonočnej súťaže, ktorú organizuje WocaBee aplikácia na učenie sa slovíčok. Žiaci sa s veľkou radosťou presunuli do učebne informatiky a plnili balíčky veľkonočnej slovnej zásoby. Žiakom sa nová aplikácia veľmi páčila a s veľkým záujmom riešili úlohy. Žiaci, učitelia a aj škola môžu vyhrať skvelé ceny. Koordinátorkou súťaže na našej škole bola pani učiteľka Mgr. Tímea Parlag Župčánová, ale vďaka patrí aj pani učiteľke Ing. Henriete Lenkovej, ktorá pomohla s celou organizáciou. WocaBee je nová aplikácia, ktorá pomáha žiakom naučiť sa cudzie slovíčka akéhokoľvek jazyka rýchlo, jednoducho a efektívne.

            Mgr. Tímea Parlag Župčánová

          • VYHLÁSENIE MIMORIADNEJ SITUÁCIE

          • MINISTERSTVO VNÚTRA SLOVENSKEJ REPUBLIKY OKRESNÝ ÚRAD KOŠICE-OKOLIE VYHLÁSENIE MIMORIADNEJ SITUÁCIE

            Podľa § 14 ods. 4 zákona Národnej rady Slovenskej republiky č. 42/1994 Z. z. o civilnej ochrane obyvateľstva v znení neskorších predpisov prednostka Okresného úradu Košice-okolie vyhlasuje pre územie miest Moldava nad Bodvou, Medzev a obcí Jasov, Drienovec okresu Košice-okolie dňa 06. apríla 2023 od 14:00 hod.

            m i m o r i a d n u    s i t u á c i u

            Odôvodnenie:

            V súvislosti s epidemickým výskytom prenosného ochorenia vírusového zápalu pečene typu A ( ďalej len VHA ) a podozrením na ďalšie šírenie tohto prenosného ochorenia došlo k ohrozeniu verejného zdravia II. stupňa. Na základe návrhu RÚVZ so sídlom v Košiciach, v súlade s § 48 ods. 5 zák. č. 355/2007 Z. z. o ochrane, podpore a rozvoji verejného zdravia a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov, zaslaného dňa 05.04.2023 a záverov zasadnutia Krízového štábu Okresného úradu Košice-okolie zo dňa 06.04.2023.

            Košice, 06. apríla 2023 o 14:00 hod.

            JUDr. Zuzana Vozár Kakaščíková, MBA

            prednostka

              

          • Veľkonočná výstava

          • ​​Preveselé sviatky jari,
            slnko v každej jednej tvári.
            Bystré nohy, svižný korbáč,
            šunku, rožtek ba aj koláč.
            Trošku kriku, šťastia moc,
            jednoducho krásnu Veľkú noc.

             

            Aj v tomto školskom roku sme na našej škole pre žiakov organizovali výstavku veľkonočných výrobkov. Výstavka sa uskutočnila posledný týždeň pred veľkonočnými sviatkami.

            Každá trieda si vyzdobila svoju triedu, okná a parapety s jarnými, ale aj s veľkonočnými dekoráciami. Poslaním tejto výstavky bolo ukázať tvorivosť a šikovnosť našich žiakov. Po skončení výstavky žiaci svoje výrobky zobrali domov, aby si vyzdobili svoje domovy počas veľkonočných sviatkov.

            Mgr. Bianka Szirotnyák

          • Marec - mesiac kníh

          • Knihy nás sprevádzajú počas celého nášho života. Sú bránou do sveta poznania. Pán učiteľ Rudolf Rusňák sa povenoval aj žiakom I. stupňa a predstavil im doposiaľ neznámu rómsku spisovateľku Elenu Lackovú, rómskeho básnika, spisovateľa a dramaturga Dezidera Bangu a iných. Rozprávali sa aj o rómskych zvykoch a tradíciách so zistením, že kultúry rôznych národností sú navzájom prepojené a dopĺňajú sa.  Ďakujeme za spoluprácu BAFF SA o.z. a vedeniu ZŠ Drienovec a tešíme sa na ďalšie spoločné podujatia.

            PhDr. Rudolf Rusňák

          • Čitateľská súťaž na I. stupni ZŠ

          • 45cbf1859457eddbf0ad81171ebfcc62--du-site-site-web « Materská škola,  Komenského 1162/38, Kysucké Nové Mesto

            Dňa 29.03.2023 sa na našej škole už tradične uskutočnila čitateľská súťaž pre žiakov I. stupňa. Z každej triedy sa zúčastnili 2 žiaci, z 3. A triedy 4 žiaci. Naša odborná porota v zložení: pani riaditeľka, pani zástupkyňa a pani učiteľka Janka Zubrická vybrala  víťazov  z  každého ročníka. Rozhodnutie bolo naozaj veľmi ťažké, keďže všetci zúčastnení žiaci veľmi pekne čítali.

            Víťazi získali zaujímavé  ceny a samozrejme aj diplom. Gratulujeme nasledovným víťazom:

            1. ročník – 1. miesto - Justin Horváth z  1.B

                              2. miesto  - Milan Klempár    1.A

                              3. miesto  - Viktória Vološinová 1.

             2. ročník -Tomas Horváth z 2. B

             3. ročník – Dora Horváthová z 3. A

             4.ročník - Jozefína Horváthová z 4 .A

            Mgr. Henrieta Holečko Szabóová

  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje